5. kolo Podlipanské ligy - Bulánka

14.06.2014 17:53

Dnešní sobotní závody pro nás začaly, tak jako všechny ostatní, již v pátek v šest hodin odpoledne treninkem. Možná si říkáte proč to sem vlastně pletu, ale kdo nás včera neviděl, neuvěří, že jsme dnes zaběhli fousové druhé místo. První jev, který se nám měl zdát na treninku podezřelý byl fakt, že jsme všichni přišli včas - dokonce s 10 minutovou rezervou. V Radovesnicích naprosto unikátní a nevídaná věc. Nicméně jsme rozběhli první tréninkový útok a už bylo zle. Co se stalo? Vezmu to schematicky: Honza z proudu se zapomněl na platě -> Pavel na něj musel čekat s rozdělovačem -> neroztažené třetí béčko -> voda v 8 -> zamotané třetí béčko -> zaseknutí rozdělovače -> nečekaně krátká céčka a vyrtžení proudnic/spojek z rukou. Co Honza zasel, to si taky sklidil a s modrající rukou v pátek doběhal. Měli jsme se podruhé zarazit, zabalit to a jít domu.

    Zkusili jsme však zamíchat sestavou a doběhnout alespoň nějaký útok. Tentokrát na platě v pořádku, ovšem 30 metrů od základny se nám po trati toulal vrátek na motání hadic. Aznoh si s ním efektně poradil zahození, neefektivitu jeho činu však pocítil Pavel, kterému se vrátek zapletl pod nohy a kopl ho do kotníku. Ani to nás bohužel nazastavilo, útok jsme doběhli a rozhodli se ho zopakovat, tentokrát s čitou běžeckou dráhou. Pokračovat v tréninku jsem chtěl hlavně já a proto beru část viny z dalších událostí na sebe. Co se dělo po třetím, samozřejmě neúspěšném, pokusu, bych nechal pouze v hlavách zúčastněných (NEJSME BULVÁRNÍ PLÁTEK - pozn. redakce). Nicméně s myšlenkou odhlášení se ze závodů jsme si doposud ještě nikdy nezahrávali.

    Ale ráno jsme nakonec vstali, povětšinou včas, a na Bulánku se vypravili. Tam jsme si své včerejší problémy v klidu vysvětlili, zraněné ruce umrtvili, hadice smotali (po včerejších zkušenostech raději mimo trať) a šli jsme do závodů jako by se nechumelilo. O počasí a areálu bych se vlastně také mohl zmínit. Na Bulánce za hasičárnou, kde mají mimochodem moc pěnké betonové hřiště, se nachází široká travnatá plocha, nestydím se říci travnatý svah. Trať vedla totiž z kopce a to ještě pod větším úhlem, než v Mančicích do kopce. Takže kde jinde než tady by měly padat devatenáctky nebo rovnou rekordy než tady? Úvahy o dobrých časech sice nabourával celkem silný protivítr, ale to by na sklopkách zase tolik nevadilo, ale .... Devatenáctka dnes nepadla ani jedna a žádná časová hitparáda k vidění také nebyla.

    V mužské kategorii se sešlo pouze šest družstev - domácí Bulánka, Zásmuky, Jindice, Horní Měcholupy, my a Ratenice. Soutěž mužů tedy byla tak rychlá, že než jsme se po ránu stihli pořádně rozkoukat, bylo už skoro po závodech. Rozdělovačům se dnes z kopce běhalo lehce, proudařům občas dělal problém vítr, ale nejvíce chyb bylo k vidění vzadu nebo, jako našem případě, na béčkách. Měcholupy nezaběhly první pokus nikterak extra špatně, ani jsem si nevšiml kde měly rezervy a časem 20,71 určovali vítěznou laťku. Průběžné vedené okupovaly i odběhnutých prvních pokusech, protože Jindicim nesedl koš a následně spoj sání, Zásmuky také neměli vodu v mašině v požadovaný čas, Bulánka své domácí příznivce také nepotěšila. My jsme opět zápasili s béčkem na platě a tentokrát při nás štěstí a hlavně vítr příliš nestály, protože nám z komínu u mašiny spadla spojka. Šimon s ní sice srdnatě bojoval, nicméně se na platě krutě zpozdil a tak jsme museli počkat s vodou. Jednadvacítka nás moc nepotěšila.

    Honza si ovšem vyzkoušel, že mu ruka drží, Pavel s nakopnutým kotníkem mohl také běžet, béčkaře jsme (plánovaně) vystřídali a tak jsme mohli běžět i druhý pokus. Tam došlo ke zlepšení možná všech týmů, krom Měcholup, kterým se na platě zdržel proudař draftovaný z Jindic, jehož zaváhání bylo korunováno nezapojenou proudnicí na terčích a Nkem v zápise. Nám se druhý pokus povedl lépe, ale opět nás zdržela chyba na béčkách, konkrétně dříve upuštěné druhé béčko. Ale i tak jsme si zapsali 20,79. Čas to nebyl špatný, ovšem pohled do tabulky, kde na první příčce stále figuroval čas Horních Měcholup 20,71 nás vskutku moc nepotěšil. Čo chýbalo ... Třetí skončili domácí s časem 21,89.

    Mrzí nás to už kvůli tomu, že nám trenér slíbil za čtyři vyhrané závody malou pozornost. S tímto dosavadím sběrem druhých míst se zasloužené odměny bohužel nejspíš nedočkáme. Zatím se v této minitabulce skví pouze jedno první místo z Horních Krut a to už jsme v půlce ligového kalendáře.

 

    Při rozebírání závodů a hodnicení kvality místního občerstvení, zejména kýty a zákusků ke kafi, které byly jednohlasně hodnoceny kladně, jsme tu a tam pokukovali po děvčatech, mám na mysli těch na závodní dráze. Zaujalo mě zejména nepodařené představení domácích, které si dnes nezapsaly ani jeden čas. Soutěž žen již tradičně ovládly Dolní Měcholupy, na bedně byly dále Zásmuky a Třebovle. Ze čtyřčleného startovního pole zbyl Černý Petr jen na Bulánku.

   

    Když jsem dopisoval tento článek, tak již byly na Firesportu výsledky a na Facebooku zpráva, že žáci Sloupu trhli v Bulánce ligový rekord. A pak že nepadají. Gratulujeme!

 

rosi

Odkazy

  1. Výsledky
  2. Podrobné výsledky
  3. Pozvánka do Měcholup

 

Sestava SDH Radovesnice I

koš: Marek Jandák, sání: Ondřej Zeman, mašina: Honza Nemčok, béčka: Šimon Zeman a Honza Novák

rozdělovač: Pavel Říha, proudy Honza Balon a Michal Rosůlek