6. kolo Podlipanské ligy - Horní Měcholupy

21.06.2014 19:10

V kategorii žen pět zúčastněných týmů (o 25% více než minulý týden), v kategorii mužů dokonce 12 mančaftů. To bylo dospělácké osazenstvo dnešní Podlipanské ligové soutěže, která se konala daleko od podlipanska. Soutěž totiž pořádali hasiči z JSDH Horní Měcholupy na umělohmotném hřišti SK Horní Měcholupy na Praze 15. Lokace dněšní soutěže byla i pro mne velmi specifická, ještě nikdy jsem totiž nejel na hasičské závody metrem, natož pak pro naši Avii. Minulý týden nás cestou z Bulánky opustil bez jediného slova, ovšem s velkou dávkou vůně spálené gumy, řemen k alternátoru. A protože manuál spolehlivého řidiče Avie nedoporučuje jízdu bez tohoto pryžového elementu, byla jím Avie ráno před závody dovybavena, a tak se mohla vydat na první závodní cestu do Prahy. Na místo kluky a materiál spolehlivě dovezla. Zda dorazil náklad i zpátky do hasičárny? Kdo ví ...

    Jak se již stává tradicí, včera na treninku to byla opět tragedie. Od té doby, co nás Milan Jandák vybavil elektronickou časomírou, jsme ji nebyli doposud schopni zastavit před 20. sekundou. Včera jsme ji pro jistotu nebyli schopni zastavit vůbec. Zrychlení béčkařů, o které se poslední dva měsíce soustavně snažíme, zůstává také spíše v teoretické než v hmotné rovině. Nehledě k tomu, že se nám velmi dlouho nestalo, abychom za celý trenink neměli vodu v proudnicích. A tak jsme dnes šli do závodu opět se smíšenými pocity. 

    Dnes se konala v Zibohlavech KHL, proto ve startovním poli chyběly Jindice, zbytek okupantů předních ligových příček na place byl a tak se daly očekávat rychlé závody. Nasvědčovala tomu umělá tráva, řádně prohnojena jakousi všudypřítomnou černou hmotou a střižena na obdobnou výšku, jakou mají nedaleké greeny golfu Hostivař, která byla dokonale rovná a bahnaprostá. Dále kvůli tomu, že Měcholupy byly doma a v neposlední řadě se dal očekávat reparát Bulánky za pokažené minulé závody. Pořadí bylo tentokráte určeno pořadateli, což ostatně nezdržuje tolik jako losování, a právě Bulánka šla mezi prvními. Pokus se jim podařil, druhý vesměs také, a proto si bulánečtí odvezli nejen slušný čas do ligové tabulky, ale navíc i putovní pohár starosty MČ Prahy 15 za nejnižší součet časů z obou kol.

    My jsme šli jako desátí, na naší základně jako čtvrtí. Po nás startovali domácí Horní Měcholupy. Podle tabulek se dal očekávat vyrovnaný souboj, jenže my jsme klukům názorně předvedli, jak se to dělat nemá. Zradily nás hrubě neroztažená béčka a tím způsobená pozdní voda. Čas něco málo přes 23 sekund není zase až taková tragedie, ale k vytoužené devátenátce je to krutě daleko. Při balení hadic se naše skleslé obličeje snažil povzbudit pan Žyla, který nám ukázal průběžnou tabulku, kde bylo ve dvou sekundách nasekáno šest týmů. Dodal, že přední místa jsou už spíše o štěstí. V tom má samozřejmě pravdu, ale nás přesto mrzí, že se k nám poslední dobou štěstí příliš nepřiklání. Pro uzavření tohoto odstavce dodám, že po nás startující Horní Měcholupy zaběhli klidným útokem krásných 20,31 ...

     Ve druhém kole zaváhal Aznoh při spojování béček, pak byl pozdě u savců a ztratili jsme vteřinky už odzadu. K tomu všemu Šíma na béčkách chytil hadici pouze jednou rukou, což roztažení také příliš nepomohlo. Já jsem k tomu na proudu přidal lehčí prostřik. Ale i přes všechny tyto trable z toho bylo 21,07. Že nám tento čas stačí na pohár za třetí místo jsme se dozvěděli až na nástupu. Nutno přiznat, že nás tento fakt příjemně potěšil. Zvlášť proto, že součástí balíku pro "bedňáky" bylo 8 speciálních nymburských postřižinských lahváčů, o které jsme se postarali ještě na parkovišti u hřiště.

    Byli jsme ale jediní, kdo se ve druhém kole razantně zlepšil. Horním Měcholupům se ve druhém pokusu hrubě nepovedl rozdělovač, se kterým z plata utekli až proudaři. Ocenit však ještě musím béčkaře Horních Krut (myslím že družstva "B"). Ten rychle roztáhl svoje béčka, a když viděl, že proudař nestíhá roztáhnout céčka, zvedl se okamžitě ze země a pohotově mu pomohl plné hadice dotáhnout. I díky němu skončily Horní Kruty čtvrté. Dolní Měcholupy krásně roztáhli oba pokusy, ovšem pomalejší zadek jim vynesl osmé místo. Zásmukám se dnes také vůbec nedařilo, zápasily se spojem savic a odvážejí si pouze diplom za šesté místo. Ratenice s 21,96 z prvního útoku zapisují celkem dobrý čas a páté místo. Jejich pokusy jsou velice vyrovnané a sympatické, sráží je možná slabší mašina v porovnání se zbylým startovním polem. 

   

    Kategorii žen ovládly suverénně holky z Dolních Měcholup - rekord ligy, vítězství v závodě, skvělý čas do tabulky a navrch ještě vítězství v poháru starosty. Jejich nadvláda mi velmi připomíná kralování mužů Zibohlav v posledních ročnících KHL... Ikdyž stejně jako minule, tak i dnes jim na druhém místě sekundovaly holky ze Zásmuk, tak uvidíme, jestli jim to někdy "neulítne". 

 

    Za týden nás čeká poslední předprázdninový závod ve Vrbčanech/Plaňanech, které pořádají Plaňany/Vrbčany. Kde přesně závody jsou a kdo přesně je pořádá si radši přečtěte v pozvánce, protože já si to neustále pletu. Správce výsledků zlobí technika a proto budou výsledkové tabulky dospělých dostupné až v neděli večer.

rosi

Odkazy

  1. Výsledky Firesport
  2. Podrobné výsledky
  3. Podlipanský Facebook
  4. Pozvánka do Vrbčan/Plaňan

 

Sestava SDH Radovesnice I

koš: Marek Jandák, sání: Ondřej Zeman, mašina: Honza Nemčok, béčka: Honza Novák a Šimon Zeman

rozdělovač: Pavel Říha, proudy Honza Balon a Michal Rosůlek

 

 

Hasičský bilboard hnutí Pro Prahu. Vzhledem k tomu, jakou techniku obsluhují Horní Měcholupy, to asi nebude jen planý výkřik do tmy :D