Sedmé kolo KHL - Krchleby

21.09.2013 19:35

Všechny závody v Krchlebech, které jsem dosud odběhl, by si zalsoužily stejné uvítací heslo: Jen u nás je proudař mokřejší než košař. A dnešek nebyl vyjímkou. V úvodu bych ještě rád poznamenal, že tentokrát jsme po dlouhé době neskončili 4. :-) Ovšem co bychom za 4. místo dnes dali :(.

    Ráno před závody jsem si na meteorologické službě našel, že by mě dnes neměl v okolí Čáslavi neměl překvapit severní až severozápadní vítr. A taky mě po příjezdu na místo nepřekvapil. Co mě však překvapilo bylo posunutí závodní trati blíže k místní hasičské věži a tím se základna přesunula z asfaltového hřiště na tartanovou dráhu. To bylo milé překvapení. Počasí však dnes příliš nepřálo. Kromě již zmiňovaného větru se počasí nejdříve udržovalo někde na úrovni onoho přirovnávaného psa, v průběhu se dostalo pod něj a nakonec dokonce i lehce nad něj.

    A teď už trošku k závodění. O co zde vlastně šlo? Dnes byl na programu souboj o průběžnou druhou příčku mezi Drahobudicemi a námi, dále pak o čtvrté místo, na které si brousil zuby Červený Hrádek v závěsu s Vlastějovicemi a Křeseticemi.

    Závody začali církvičtí, jelikož Krchleby mužské družstvo do soutěže nenasadily. Církvici první útok hrubě nevyšel, avšak stávkující časomíra jí věnovala opravný pokus. S tím se také moc nepoprala a časem 42,34 si kluci odvezli až 12 místo. Křesetice byly očekávány jako první rychlejší tým ... s předlouhým skoro dvacetisekundovým nástřikem daly ostatním tušit, že dneska to na proudech opravdu žádná sranda nebude. Když jsme po nich nastupovali my a s chybou a následným velkým štěstím pravého proudaře jsme stopky zastavili na 31,80 nás lidé z ostatních týmů chválili a řadili ve výsledcích vysoko.

    Ale jak se říká: První vyhrání z kapsy vyhání. A ono to dnes zase platilo. Vlastějovice 28,48 a 5. místo. Jindicím se nepodařilo nás předběhnout jen kvůli nezapojenému C na rozdělovači (33,47 a 9. místo) a Malešovu kvůli dlouhému nástřiku. Po nich se však zmírnila síla a lehce změnil směr větru a časy začaly lítat. Nové Dvory nás předběhly o 0,06 s a brali 7. místo. Náš soupeř o 2. místo Drahobudice předvedl perfektní útok i dobrý nástřik a časem 27,97 nás chladně poslal s nadějemi na celkové druhé místo v KHL do ... věčných lovišť. Celkově jim tento čas stačil na 4. místo. Extratřídu i v dnešním marastu předvedli kluci ze Zibohlav. Několik závodů nazpátek se dali při troše štěstí porazit, ale dnes tedy ani omylem. O času 24,65 si může vetšina týmů nechat jen zdát, zibohlavští však ne. 1. místo a tentokrát ne o prsa etiopské běžkyně, ale o parník.

    Aby toho nebylo málo, tak nás předběhl ještě Červený Hrádek i hosté z Chmeliště, kteří ukázali, že požární útok se nezapomíná a šestadvacítkou a druhým místem nazávěr ještě zamíchali pořadím. Křesetice navíc podali protest, protože levý terč pod tlakem vody z proudnice tancoval na svém místě jako maková panenka. Protest byl uznán a Křesetice zaběhli v lepších klimatických podmínkách 25,63 (2. místo) a nás tímto odkázali až do druhé poloviny startovního pole, konkrétně na 8. místo. S tím jsme tedy před závodem nepočítali, ale co se dá dělat, je to sport.

  

Průběžné pořadí po 7. kole

    1. Zibohlavy (nepřekonatelný náskok)

    2. Drahobudice                      107 bodů

    3. Radovesnice I                      97 bodů

    4. Červený Hrádek a Křesetice  84 bodů

 

Co z toho vyplývá?

- pokud se nestane nějaká nepředvídatelnost, o bedně je nejspíš rozhodnuto a bojovat se bude jen o 4. místo

- pochybuji však, že bychom my nebo Drahobudice poslední závody vypustili a běželi jen tak "na údržbu", čímž bychom zazdili atraktivitu posledních ligových závodů, které se konají 12. 10. 2013 u sousedů v Zibohlavech

 

Sestava SDH Radovesnice I (klasická)

koš: Marek Jandák, sání: Šimon Zeman, mašina: Honza Nemčok, béčka: Honza Novák,

rozdělovač: Pavel Říha, proudy Honza Balon a Michal Rosůlek

 

Mistr spouště Jarda Dušek s sebou hodil a foto je k vidění zde

Výsledkovka a průběžné pořadí

rosi