Křesetice - KHL 2014

13.07.2014 20:39

Protože má Podlipanská liga dvouměsíční prázdninovou přestávku, vyrazili jsme ve volném víkendu letos poprvé na Kutnohorskou hasičskou ligu. V Křesetice si lehce před závodem objednali kropení trávníku kolmo shora, ale i tak se začátek stihl včas. Přestože jsme letos ani jednou netrénovali nástřiky, věřili jsme ve slušné časy vzhledem k tomu, jak se nám letos daří roztahovat vedení. Chtěli jsme trošku podráždit časy ostatních týmů drahobudickým zelenou kobrou (kluci dík za zapůjčení), ale jak říká jedno naše přísloví: Nedráždi hada bosou nohou ...

     Naše letošní první, a vypadá to, že i poslední, vystoupení na KHL lze okomentovat pouze dvěma slovy - fiasko a ostuda. První pohroma přišla hned při losování - dvojku jsme vylosovali naposledy loni na KHL na Hrádku. A nutno přiznat, že rychlé starty nám moc nejdou. Naštěstí pro nás se letos KHL běhá na dvě kola, protože první útok pro nás skončil už po 8 sekundách a to tak, že jsme ani neodeběhli z plata. Šimon zapojoval béčko na mašinu tak urputně, až si schodil komín, Honza zase zápasil s céčkama. Takže jsme pobalili neroztažené hadice a uvolnili místo dalším.

    Mezi pokusy jsme dali rychlý teambuilding kolem hranatého stolu nedaleko výčepu, ale ani to nás k výšiným neposunulo. Při druhém pokusu Šimonovi spadl komín ještě při přípravě. Nutno uznat, že jej stihl v časovém limitu narovnat a naladit tak, aby se s ním dalo běžet. Pavel ale udělal snad po deseti letech chybu na platě při zapojování rozdělovače, se kterým jsme mu zanedlouho utekli a on za ním celou trať vlál jako za psem na vodítku. Aznoh na stroji si neuvědomil, že Drahobudická mašina nemá inovovaný bezklíčový start and stop systém zapalování, nýbrž klasickou spínací skříňku a tak málep při startu protlačil klíč až téměř ke karburátoru. Nicméně když už jsme měli vodu v hadicích, tak jsme stejně na jednom proudu nedotáhli a s časem 39s jsme si připsali jeden z našich nejhorších časů historie, co se startů na KHL týče.

    Dáváme si teď o dovolených pauzu radši i od treninků, natož od závodů a tak se zde další zpráva objeví až po 30. srpnu, kdy se koná Podlipanská liga v Třebovli.

PS: kdyby si někdo z těch, kteří nás v sobotu ráno viděli na place myslel, že jsme si ze závodů dělali srandu, tak takto to skutenčně nebylo. Uznávám že to tak mohlo vypadat, ale přísaháme, že takováto tragedie se nám na závodech povede maximálně jednou za 5 let, na treninku pak maximálně jednou za měsíc.

 

Sestava SDH Radovesnice I

koš: Marek Jandák, sání: Ondřej Zeman, mašina: Honza Nemčok, béčka: Šimon Zeman, rozdělovač: Pavel Říha, proudy Honza Balon a Michal Rosůlek

 

    rosi