Šesté kolo KHL - Kořenice

31.08.2013 18:19

Dnešní závody, konané v Kořenicích, byly pro nás opět flustrující soutěží. Ptáte se proč? Odpověď je prostá - Zibohlavy na prvním místě, Drahobudice opět na bedně a my? Kdybychom místo každého diplomu za čtvrté místo dostávali pravidelně 1 bramboru, bylo by jich po sezoně tolik, že bychom na zimní schůzi ztupili při přípravě barmboráků nejedno struhadlo ...

    V Kořenicích se závody Kutnohorské hasičské ligy konají pravidelně na fotbalovém hřišti, což předesílá dobře upravenou běžeckou dráhu. Vítr sice foukalm, ale  to je v Kořenicích zcela běžné a proto to nemělo proudařům moc vadit. První zaběhnuté časy však nenasvědčovali, že dnes budou padat nějaké rekordy. Kořeničtí sice vyvěsili billboard s rekordy místní dráhy v obou kategoriích a za jejich překonání slíbili lahev šampaňského, ovšem k té měli všechny týmy hooodně daleko.

    Domácí měli dnes problémy na koši, následně na sání, kde museli nabírat nadvakrát a to je stálo lepší umístění. Jedničky se na jejich diplomu objevily hned 2 a s tím místní nebyli moc spokojeni. Dvojku si vylosovaly Jindice. Ty určitě měly vyšší cíle, než neplatný pokus, ale budiž jim ke cti, že se proudaři zachovali sportovně. Poté, co nedotáli o několik metrů vedení a ještě k tomu v pomalém čase, nechtěli z té dálky pokoušet mnohasekundové náhodné plnění terče a tím důkladně zalít kořenický pažit a radši ukončili svůj pokus zhasnutím stroje.

    Konárovice s vylosovanou trojkou téměř napodobily domácí a s časem 28,26 s obsadily až 10. místo. Následně Červený Hrádek zaběhl čas 26,49 s, čímž nasadil konečně nějakou laťku pro ostatní. Ani tento útok však nebyl bez problémů. Tomáš na béčkách se musel vrátit zapojit 1. hadici na mašinu a tak tak se mmu podařilo zbylé hadice roztáhnout. To ještě ale kluci netušili, že jim tento výkon bude stačit na 2. místo. Pátý Malešov jsem snad poprvé zastihl bez jejich nestora Libora Krejcara. Za mašinu si "draftovali" z Nových Dvorů Jardu Duška, takže zkušenosti se z týmu jistě neztratily. Možná i proto se dostali na jejich poměry k průměrnému času 32,92 a 8. místu.

    Poté se začalo trošku více "útočit". Vlastějovice - 27,94 a 5. místo, Nové Dvory - 28,61 a 7. místo no a Zibohlavy čas 24,40. "Tentokrát opět atakovatelný čas", říkali jsme si společně s Drahobudickými. Ale jak je již v poslední dobou pravidlem, zase to nevyšlo. Drahobudice, náš soupeř o celkové 2. místo v seriálu KHL, běželi hned v zápětí. Kluci se trošku zadrhli na béčku a proudařům foukal zrovna hodně silný vítr. Čas 26,65 jim stačil na bednu, ale žádné velké nadšení z kluků nesršelo. Věděli, že měli na víc.

    Že máme na víc jsme si mysleli i my. Jenže nezapojené béčko na rozdělovači, voda až kolem 13. sekundy, žádná extratřída na proudech to také nebyla a za čas 27,52 jsme se po posledních několika trénicích styděli. Za celkové 4. místo jsme nakonec mohli být i rádi, protože Křesetice, běžící ještě po nás, mohli ještě dost zamíchat pořadím. Naštěstí pro nás, na neštěstí pro ně, se jejich útok také neobešel bez chyb a s časem 28,35 skončili až na 6. místě. Církvičtí dlouho plnili terče (9. místo) a konečně suchdolský pravý proudař stratil za běhu hadici (12. místo).

    Letošní novinkou pořadatalů, která si zaslouží zmínku, byl servis místních hostesek, které se starali o závodníky i diváky roznášením pití i pokrmů až k židli zákazníka. Podle oblečení soudě, pořadatelé se možná inspirovali v Hooters restauracích :-).

    Liga se nyní přestěhuje do Krchleb. Jak tato větrná hůrka zamíchá pořadím, na to si počkáme až do 21. září. Mezitím kolínské týmy čeká 14. září pohár starostky okresního sdružení v Kšelech.

    A málem bych zapomněl poděkovad našemu funclubu, který po dlouhé době udělal výjezd ve vyšším počtu než 2. Díky :-D

 

Sestava SDH Radovesnice I

koš: Marek Jandák, sání: Ondra Zeman, mašina: Honza Nemčok, béčka: Honza Novák,

rozdělovač: Pavel Říha, proudy Honza Balon a Michal Rosůlek

 

Fotky časem (nejspíš ve středu), video mají Drahobudice a oficiální výsledky se teprve zpracovávají.

    rosi