Změny v sezoně 2014

31.03.2014 14:07

Nová sezóna je již téměř za dveřmi a v těchto dnech už i peciválové, mezi které se bez ostychu řadíme, začínají po zimě rozhýbávat své stuhlé svaly. Dokonce jsme vytáhli i hadice a opět je po zimě nutíme držet na platě námi požadovaný tvar. 

    Po několika zimních sobotách, kdy jsme se scházeli jen s motorovou pilou, sekyrou a hráběmi se konečně můžeme přesunout i na hřiště a začít trénovat s voudou. Píši konečně, protože i přes mírnou zimu jsme s mašinou trénovat nemohli, protože jsme žádnou neměli. Naše závodní mašina, kterou jsme od obce dostali jako dárek ke 105. roku od založení sboru, již při oslavách 110 let neběhala tak jak měla a proto se v zimě dočkala generálky. Takže první změna se týká mašiny - ta by letos měla chodit tak, jak se od mašiny očekává, tedy dobře.

    Druhou a neméně významným oživením činoosti našeho družstva je změna soutěžního prostředí. Po 5 letech, kdy se nám v roce 2011 podařilo dosáhnout celkově druhého místa a v loňském roce jsme skončili těsně třetí, opouštíme naše doposud domácí prostředí Kutnohotské hasičské ligy a jdeme zkusit štěstí na kolínský okres, konkrétně do ligy Podlipanské. Kutnohorská liga se od letoška sice stává otevřenou soutěží, tudíž by zde stále byla možnost promlouvat do celkového pořadí i bez absolovování všech osmi ligových kol, nicméně naše nová mašina si zrovna 2x netyká se směrnicemi KHL a pokud se nějakého závodu přecejen zúčastníme, bude to nejspíš pouze mimo soutěž. Zda je změna soutěže krok správný nebo krok zpět můžeme hodnotit až po sezoně, každopádně o novou motivaci máme postaráno.

    Závěrem se ještě zmíním o jednom vylepšení našeho hřiště. To se totiž s nástupem letošního jara stalo dokonce multi-funkčním. Po dráze pro požární útok a  nohejbalovém hřišti přibyly na zelený pažit i fotbalové branky, takže pokud nám nepůjde hasičina, dáme se aspoň na fotbálek.

rosi