2. kolo Podlipanské ligy - Kšely

09.05.2015 17:51

Kšely jsou, stejně jako Horní Kruty, taktéž tradičním pořadatelským místem na úvod sezony. Nám se v Kšelech, ani nevíme proč, nikdy dvakrát nedařilo a to platilo jak pro Pohár starostky, tak pro loňskou Podlipanskou ligu, kde se mi v dobře rozběhnutém pokusu podařilo nezapojit proudnici.

    Počasí na odpolední pokusy bylo pro všechny stejné, alespoň po dobu, kterou jsem na místě strávil. Když jsem předčasně odjížděl, od Prahy se něco nehezkého blížilo, takže si myslím, že se bude zítra v hasičárnách intenzivně sušit. 

    Pořadatelé po zkušenosti s časovým harmonogramem z Horních Krut posunuli začátek soutěží mužů, žen a dorostů na 14:00 a tak se dnes začalo podle plánu. Dnes nastoupily s jedničkou Ovčáry, jejichž rozdělovač dneska něměl zrovna svůj den. V obou pokusech bojoval s pojistkou na rozdělovači a myslím, že místo pojistky bude příště v rozdělovači větrací otvor. Hned jako druzí jsme šli na plato my. Po zkušenosti z minulých závodů, kdy po nás nikdo nechtěl vidět takový ten papírek formátu A5, na kterém jsou vypsána jména startujících, jsme si ho s sebou dnes nebrali. A hle, dnes po nás vyžadován byl. Takže čas, který ušetřily Ovčáry svým nezdařeným pokusem, jsme my prozměnu promrhali hledáním soupisky ... Pak jsme předvedli takový podivný útok, kterým jsme si sice opět o kousek vylepšili osobák (19,55), ale žádná krása to tedy nebyla. Vepředu nám nějak v poměrně vysoké trávě nechtěly ubíhat metry a tak nás překvapila poměrně rychlá voda. Mě překvapila natolik, že jsem si z toho až lehl, naštěstí hlavou směrem k terčům, a tak jsem tu kostku nějakým způsobem shodil. Honza se side udržel v sedu, ale na svou sniperskou formu z minulých závodů bohužel nenavázal. Šimonovi nějak béčko při roztahování zaútočilo na palec na pravé ruce. A aby toho nebylo málo, tak to útočné béčko po skončení pokusu prasklo. Stává se teď poslední dobou pravidlem, že pokaždé když vytáhneme hadice z Avie, tak nám jedna praskne. A vzhledem k tomu, že pracovníci slovenské firmy, od které máme objednánu novou sadu se nejspíš věnují více hokejovému MS než naší objednávce, na nové hadice stále čekáme. Právě teď skončil zápas Finsko-Slovensko, na čtvrtfinále to pro Slováky moc nevypadá, tak doufám že už hadice brzy budou ... Jo a kde jsem to skončil ... Takže to husitské hnutí ...  K husitskému hnutí se ještě vrátím, ale po prvním našem pokusu nám nezbylo nic jiného, než čekat, co se bude dít dál. Klučovu se myslím nepodařila v prvním pokusu zapojit proudnice na levém terči, ve druhém pokusu se zdržel rozdělovač na platě a tak z toho dnes žádný pěkný čas pro Klučov nekoukal. Zásmuky první pokus rozběhly poměrně rychle, ale béčkař v té rychlosti nezapojil na mašinu první béčko a tak z toho žádný extra výkon nebyl. Druhý pokus jsem neviděl. Třetí z minulého kola - Jindice dnes nedorazily. Kruty běžely velice dobře, ale k našemu času se výrazně nepřiblížily. Čas 20,11 jim vynesl třetí místo.

    No a tak se postupem času dopracovali na plato i kluci z Měcholup. A jak začíná být jejich dobrým zvykem, nechají nás tak cca hodinku užívat si průběžného prvního místa a pak nám následně demonstrují, že ty požární útoky jako neděláme špatně, to ne, ale oni že je umí ještě trošku rychleji. No trošku ... Po útoku Horních Měcholup zůstaly hadice hadicemi, mašina mašinou, nikdo neuklízel, protože se všichni shrotili kolem časomíry. Na časomíře zůstala déle, než je po útoku běžné, cifra 18,59. No hoši, gratulujeme k novému ligovému rekordu. My jsme se ani k té časomíře podívat nešli, byli jsme už pomalu smířeni s drtivou porážkou, kterou lze přirovnat k porážce Fridricha II. v bitvě u Kolína, sedláků u Chlumce a již zmíněného husitského hnutí u nedalekých Lipan. Chtěli jsme se dnes k Měcholupům o alespoň pár desetin přiblížit v celkovém hodnocení, místo toho jsme další sekundu ve ztrátě, protože naším druhým pokusem jsme se zlepšit nedokázali. No a jak jsem nechtěl minule malovat čerta na zeď hned po prvním kole, tak po tom druhém už bych ho klidně namalovat mohl, kdybych malovat alespoň trochu uměl ... 

    Jelikož jsem nebyl na místě na závěrečné pokusy, ani nevím jaké bylo celkové pořadí a jaké další časy dnes padly. Až se objeví na webu ligy, tak je sprostě opíšu a přidám sem odkaz. Dnes nás bylo pouze 7 a tak neměl kdo fotit ani točit, takže audiovizuální záznamy nebudou. V lize nás teď čeká měsíc dlouhá pauza, ve které se snad zahojí četná zranění a popraskané hadice. Příští neděli však poprvé od povodní vytáhneme 15tku a zajedeme na okrsek do Lošan.

rosi

Odkazy

  1. Podrobné výsledky
  2. Průběžné výsl edky po 2. kole
  3. Podlipanský Facebook

 

Sestava SDH Radovesnice I

koš: Marek Jandák, sání: Ondřej Zeman, mašina: Honza Nemčok, béčka: Šimon Zeman

rozdělovač: Pavel Říha, proudy Honza Balon a Michal Rosůlek