Čtvrté kolo KHL - Červený Hrádek

05.07.2013 17:09

V boji s nadměrnou vlhkostí na závodní trati pořadatelé uspěli a tak se na Červeném Hrádku mohlo dnes konat spravedlivé hasičské klání.

    Domácí spojili závody 4. kola Kutnohorské hasičské ligy s oslavami 120 výročí založení místního sboru, což se podepsalo na vysoké divácké návštěvnosti a i počet zúčastněných týmů byl vyšší než v dosavadním průběhu ligy. Zúčastnily se i 3 týmy mimo ligovou tabulku, z nichž však pouze Chmeliště promluvilo do pořadí na předních místech.

    První, jako obvykle, nastoupili na plato domácí. Motivace domácích, násobena doublem, tj. zdvojnásobením počtu získaných bodů v tomto kole, byla jistě veliká. Ale útok se domácím nevydařil, čas 29,01 a 9. místo je téměř zahozený žolík. Důvod jejich nezdaru mi není znám, protože jsme byli všichni vplném proudu příprav, jelikož hned další družstvem na startu jsme byli my. Vítr do zad a rovná dráha daly prostor pro rychlé časy. Čistě provedený útok a vesměs standardní nástřik, výsledný čas 25,51 nám vynesl na tváře úsměv.

    O úsměv nás však postupně připravily Křesetičtí (25,44), Drahobudice (25,45), Chmeliště (25,38) a tradičně Zibohlavy. Zibohlavy opět utekly zbytku pole, přetahující se o 2. a další pozice, a to o parník - časem 23,69 předčily ostatní téměř o 2 vteřiny. Posledním týmem, který se vešel pod 26 sekundovou hranici byly Vlastějovice, které se s časem 25,75 zařadily do společnosti 5 týmů, jež od sebe dělilo pouze 39 setin sekundy. Byly jsme tak svědky nejvyrovnanějších závodů v tomto ročníku, odmyslíme-li si Zibohlavský nezaseknutelný švýcarský hodinový stroj. Do celkové tabulky budou promlouvat doubly, využité několika týmy, proto vyčkám s celkovým hodnocením na oficiální zdroj.

     Nyní si KHL dává prázdninovou pauzu, další podniky ligy se konají až v srpnu a první z nich startuje 17.8. ve Vlastějovicích. Nikdy jsme tam nikdo nebyli, tak jsme zvědaví, co si na nás pořadatelé přichystají.

 

Sestava SDH Radovesnice I

koš: David Louman, sání: Šimon Zeman, mašina: Ondřej Zeman, béčka: Honza Novák,

rozdělovač: Marek Jandák, proudy Honzové Nemčok a Balon

 

Video dostupné zde, foto  Zdeňka Vaňka     a Jardy Duška.

 

Podrobné  výsledky  - vysledkovka.hradek.doc (61 kB)

 

Celková tabulka - TabulkaKHL2013.xls (32,5 kB)

    rosi