Páté kolo KHL - Vlastějovice

17.08.2013 21:27

Psát krátké zprávy z našich závodů mě zpočátku bavilo, psát však neustále o tom, jak Zibohlavy vyhrávají a my sbíráme neustále jen bramborové medaile je už docela unavující ...

    Dovolené pomalu končí, většině kluků z našeho týmu se však dovolené vyhýbaly velkým obloukem a i proto jsme měli více času na trénování. Na pátečním treninku jsme předváděli naše historicky nejlepší útoky a namlsáni těmito výkony v kombinaci s prohlídkou vlastějovického hřiště jsme dnes šáhli po žolíku. Jestli to bylo správné nebo špatné rozhodnutí, na tom jsme se nedokázali dosud shodnout.

    Vlastějovice jako první na platě zaběhli čas 26,97, čímž tak nějak ostatním ukázali, že v jejich areálu bude možné běhat slušné časy. Dvojku si po trošku zmateném losování vzali na svá bedra Drahobudice, které stejně jako my využili trumfu v podobě zdvojnásobení dnes získaných bodů. Zaběhly velmi dobrý útok s výsledným časem 24,99. Již v prvním útoku bylo z dálky vidět, že zatížení terčů bylo hrubě podceněno a terče po zásahu proudem vody tancovaly ze strany na stranu jako Maková panenka. To možná Drahobudice, a nejen je, stálo cenné desetiny a setiny.

    Poté Kořenice si vyběhali svůj celkem standard - 9. místo časem 31,07. Nastoupily Zibohlavy a všichni čekali, jak se poperou s drahobudickou vhozenou rukavicí. A o vítězství se opravdu poprali, protože stopky se jim zastavili na hodnotě 24,97. Jak Aznoh trefně poznamenal: "Nejen že to uměj, ale ještě mají z prdele kliku." A měl pravdu ... už hodněkrát měli blízko k vítězství, ale takovýto kousek, to už opravdu naštve.

    Křeseticím se nedařilo, s 31,06 skončili 8. Suchdol angažoval nějakého papírového levého proudaře, protože zkrocení hadice a proudnice mu dalo pořádně zabrat. Nové Dvory také zaběhli třicítku a s dnešním 7. místem už budou těžko obhajovat loňské celkové 3. místo.

    A pak jsme se konečně "dočkali" i my. Útok asi celkově z venku nevypadal tak hrozně, jako bylo nám když jsme slyšeli výsledný čas, a zvláště těm, kteří se teprve po něm dozvěděli, že jsme běželi se žolíkem. Voda měla jít o 2 až 3 vteřiny dřív z mašiny než vycházela, a to už se nikde dohnat nedá. Chybička se vloudila na spoji sání, které vyšlo až na několikátý pokus a šlehačka, která potom letěla hadicemi dopředu nás na proudech také moc nepotěšila. Čas 26,77 vypadal pro nás jako katastrofa.

    Červený Hrádek po nás útok také pokazil a s 29,92 se celkově vešel těsně před domácí Vlastějovice. O bednu nás už tedy mohly obrat jen Jindice. A těm se to samozřejmě povedlo, i přes uzly a smyčky na béčkách dokázali útok ukončit v čase 26,61, čímž nás obrali nejen o pohár za třetí místo z Vlastějovic, ale nepřímo také o průběžnou druhou pozici v celkovém hodnocení ligy.

    Na druhou pozici se podle neoficiálních výpočtů před nás dostanou o 1 bod Drahobudice, které mají na účtě jedno "N", svými vyrovnanými a hlavně rychlými útoky se dokázali rychle vrátit do hry ... Všechna čest.

 

    V průběhu soutěže nás opustila většina týmu, která nechtěla čekat na přebírání nám již důběrně známého diplomu za čtvrté místo a proto si zbylá část týmu zpestřila odpoledne vyjíždkou sborovou aviíí po Kutnohorsku a Kolínsku. Poté, co se řidič s tímto strojem seznámil, a spolujezdci se seznámili s řidičem, dali jsme si zastavení na Zbraslavické zmrzlině, kterou jsme pojali jako náplast za nevydařený útok. Kde jsme se dohodli, že zkrácením cesty přes Janovice získáme trošku času k dobru. Ten jsme však opět ztratili návštěvou prarodičů, kteří měli ve sklípku schovány nějaké kuželky pro nečekané návštěvy. Další zastávka následovala hned u hospody v další vesnici a cestovní štaci jsme ukončili v Drahobudicích, se kterými jsme se "snažili" domluvit dělbu celkového 2. ligového místa v závěrečném hodnocení. Po přijmutí gratulací k místu třetímu, jsme se radši sebrali a rychle z Drahobudic zmizeli. Dohody neplatí, o úspěchu se budeme muset poprat na hřišti. A to už nejlépe 31.8. v Kořenicích. Potrénujem a uvidíme

 

Sestava SDH Radovesnice I

koš: Marek Jandák, sání: Šimon Zeman, mašina: Honza Nemčok, béčka: Honza Novák,

rozdělovač: Pavel Říha, proudy Honza Balon a Michal Rosůlek

 

Výsledky zde

Foto: Jarda Dušek a Zdeněk Vaněk

rosi