8. kolo Podlipanské ligy - Třebovle

30.08.2014 17:40

Po letní přestávce, trvající na den přesně (zajímavé že to zrovna takhle pěkně vyšlo) 63 dní, se opět sešla družstva zapojená do Podlipanské ligy, aby poměřila své o prázdninách nabité síly.

    V Třebovli na fotbalovém hřišti čekala na závodníky hned tři plata a tři páry terčů. Vzhledem k tomu, že jsme chtěli vyrazit ještě na "Sání" k sousedům do Zibohlav jsme takovýto počet základen přivítali. Bohužel jsme brzy zjistili, že pro 13-ti členou mužskou kategorii je vyhrazeno pouze jedno plato. Proč tomu tak je jsme zjistili záhy. Přijelo totiž 27 družstev dětí a ty by se na jedné základně horkotěžko vystřídali. Nicméně jsme si dobrovolně vylosovali první startovací pozici.

    Dobře roztaženo, ale výsledný čas pomalý (20,61), protože Ondra nějak nemohl spojit savce. Stylem jeho vlastním zvolal k organizátorům, že "mají tu káď nějak daleko". Po přeměření se zjistilo, že je skutečně o 20 cm dál od plata, než by měla být. A tak jsme dostali náhradní pokus, bohužel až na konci prvních pokusů. Protože jsme byli tedy z výše zmíněné jedničky přesunuti na výše zmíňenou třináctku, výlet do Třebovle se nám trošku protáhl. Zibohlavákům se omlouváme, fakt jsme chtěli přijet, ale neklaplo to.

    Opravným pokusem jsme se zlepšili na 20,33, což by nám ve výsledku zajistilo s přehledem druhé místo, nicméně to nám bylo v souboji o celkovou první příčku s celkem Horních Měcholup naprosto k .... ničemu. Oni totiž kluci Měcholupáci chytli o prázninách velmi dobrou formu, kterou nám přijeli minulý týden demonstrovat do Radovesnic. S časem 19,11 nám minulý týden vyloupili ďolíček a dnes nám s časem 19,69 opět v celkovém hodnocení o nějakou tu desetinu utekli. Holt kdo umí, umí, kdo neumí (se) učí.

    Do druhého pokusu jsme tedy vlítli s tím, že nemáme co ztratit a zkusíme to prostě napálit. Přestože všechno klaplo tak jak mělo, i proudnici jsem na konci včas ukočíroval, s časem 19,99 jsme v konfrontaci s Měcholupákama opět pohořeli. První letošní, i když fousová devatenáctka nás sice těší, ale nemá někdo nějaké nápady, kde tu rozdílovou půlvteřinu vzít? :-D

    Zbytek startovního pole byl sice velmi vyrovnaný - od 9. po 4. místo se všichni vešli do vteřiny, začínající dvojčíslím 22. Na první dvojku jim však dnes něco scházelo. Klučov skončil až desátý, Bulánka prostříkala, Jindice také, Zásmuky nedaly koš a k vidění byly i nezapojené rozdělovače, či brzo zalitá béčka.

    Dnešní závody nás tedy opět o kousek oddálily od celkového vítězství v 14. ročníku Podlipanské ligy, nicméně musíme uznat, že Měcholupy jsou prostě lepší. Za dnešní druhé místo jsme si odvezli pěkný pohár, který jsme záhy rozebrali do šroubku, kvůli vášnivé debatě, z čeho je vlastně vyroben jeho podstavec. Nemá někdo zaručenou informaci, z jakého materiálu je onen podstavec? Odpovědi prosíme posílejte na náš  mejl , abychom se o tom mohli přestat dohadovat.  

 

Odkazy

  1. Podrobné výsledky
  2. Průběžné výsledky po 8. kole
  3. Podlipanský Facebook

 

Sestava SDH Radovesnice I

koš: Marek Jandák, sání: Ondřej Zeman, mašina: Honza Nemčok, béčka: Honza Novák,

rozdělovač: Pavel Říha, proudy Honza Balon a Michal Rosůlek

rosi